Agnės baltųjų fungus grybų ir sojų lakštinių sriuba

Agnės baltųjų fungus grybų ir sojų lakštinių sriuba

Agnės baltųjų fungus grybų ir sojų lakštinių sriuba

Pridedame vieną paskutiniųjų konkurso receptų. Autorė – Agnė, kuri atsiuntė visą pluoštą skanių pasiūlymų (kitus publikuosime ateinančių dienų įrašuose)!

Reikės:

Fungus grybai, baltieji, 1 pakelis
Sojų lakštiniai, 1 pakelis
Prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis
Vanduo, 1 litras

Paruošimas:

Baltuosius fungus grybus reiktų pasiruošti iš anksto: užpilkite juos šiltu vandeniu ir palikite valandai laiko.

Kai jau turite suminkštėjusius grybus, nupilkite nuo jų vandenį, perplaukite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Puode užvirkite vandenį (jo kiekį reguliuokite priklausomai nuo to, ar mėgstate skystesnes ar tirštesnes sriubas), sudėkite sojos lakštinius (aš naudojau 80g pakelį), suberkite mėgiamus prieskonius (aš naudoju džiovintų daržovių mišinį, karį, šašlykų, plovo ir salotų prieskonius), įberkite druskos, įpilkite sojos padažo ir virkite apie 5-7 minutes.

Tuomet į puodą sudėkite kiniškus grybus ir virkite toliau dar apie 10-15 minučių.

***

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *