Apelsinų pyragas

apelsinu pyragas karolio bReikia:

2 stiklinės rupių miltų
1 stiklinė rudo cukraus
1 vokelis kepimo miltelių (10g)
Žiupsnelis druskos
1 sutarkuotas apelsinas (žievė)
Prieskoniai pagal skonį (aš naudojau sumaltą vata arbatą: saldymedis, cinamonas, kardamonas ir imbieras)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 stiklinė vandens
Išspaustos apelsinų sultys (1 apelsinas, galima ir 2)
Papuošimui: apelsino skiltelės, cinamonas ir rudas cukrus
Šiuo atveju, su juoda arbata (su cinamonu ir vanile) bei ryžių pienu.

Paruošimas:

Inde sumaišome 2 stiklines rupių miltų, 1 stiklinę rudo cukraus, 1 vokelį kepimo miltelių ir žiupsnelį druskos. Šiuo atveju dėjau saldymedžio, cinamono, kardamono bei imbiero, tačiau prieskonius galima dėti pagal skonį. Tada sutarkuojame vieno ar dviejų (priklausomai nuo dydžio) apelsinų žieveles, taip pat galima naudoti ir gabaliukais supjaustytus cukatus. Belieka įdėti 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, 1 stiklinę vandens, išspaustų apelsinų sulčių (1-2 apelsinai) ir viską sumaišyti. Mišinys neturi būti nei per daug skystas nei per daug tirštas. Viršaus papuošimui naudojau apelsino skilteles, cinamoną ir rudą cukrų. Pašauname į jau prieš tai įkaitintą orkaitę ir laukiame kol iškeps.

***

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *