Hummus – avinžirnių užtepas

Reikia:Hummus

2 stiklinių virtų avinžirnių (kiekis priklauso ir nuo žmonių skaičiaus)
1 skiltelės česnako
1½ sriubinio šaukšto tahini (grūstų arba maltų sezamo sėklų pasta, gali būti ir skrudinta)
Kumino (indiško kmyno)
Druskos
Citrinų sulčių
– – –
(*) Alternatyvus variantas:
1 avokado
Vietoje kumino – kajeno pipirų

Paruošimas:

Internete hummus receptų yra labai daug, tačiau įdėsiu kurį patys darome namuose. Taigi, į blenderio indą sudedame visus ingredientus: virtus avinžirnius, skiltelėmis supjaustytą česnako skiltelę, 1½ sriubinio šaukšto tahini, žiupsnelį kumino, druskos ir įspaudžiame šiek tiek citrinų sulčių. Jei dedame avokadą – taip pat supjaustome skiltelėmis idant būtų papraščiau malti. Viską sumalame. Viršaus papuošimui galime apibarstyti kajeno pipirais, užpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus – pagal skonį. Idealu tepti ant duonos, su bulvių, kukurūzų ar kitais traškučiais ir šiaip, kaip padažas.

***

Nuotraukos šaltinis: Wikipedia, vartotojas Tamorlan, Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *