Ispaniška tortilla

Reikia:tortilla karolio b

(*) Ingredientų kiekis priklauso nuo keptuvės dydžio.
(**) Pateiksiu 2 tortilla versijas.

1. Aštri:

Bulvių
Svogūno
Česnako
Avinžirnių miltų
Kukurūzų miltų
Druskos
Kajeno pipirų
Keptų orkaitėje raudonūjų pipirų
Alyvuogių aliejaus
Vandens

2. Švelnesnė versija:

Bulvių
Avinžirnių miltų
Kukurūzų miltų
Druskos
Kario
Alyvuogių aliejaus
Vandens
(Vietoj orkaitėje keptų raudonūjų pipirų taip pat galime dėti špinatų, porų, grybų ir t.t. – pagal skonį)

Paruošimas:

Labai svarbu turėti keptuvę, kurią uždengus lėkšte (bent jau taip darau aš) arba specialiu dangčiu būtų galima apversti, t.y. kad nebūtų labai sunki ir pan.

Keptuvę padengiame alyvuogių aliejumi – dugnas turi su kaupu pasidengti. Mano atveju naudoju vidutinio dydžio keptuvę ir priskutęs bei mažais gabaliukais supjaustęs bulves žiūriu, kad keptuvė būtų pilna. Tada kepame bulves kol jos visiškai iškeps ir suminkštės (galima net kokiu virtuviniu įrankiu bekepant dar šiek tiek jas pasmulkinti). Prieš pabaigą sudedame supjaustytą svogūną bei česnaką. Vidutinio dydžio keptuvei užtenka vieno svogūno bei 2-3 skiltelių česnako. Į kitą indą suberiame avinžirnių (35%) bei kukurūzų (65%) miltus ir užpylę vandeniu maišome – mišinys turi gautis nei skystas nei tirštas, kadangi vėliau sudėjus bulves neturi likti nė kiek skysčio (kol kas bulvių dar nededame). Padruskiname, įdedame kajeno pipirų (padengiame visą paviršių) bei gabaliukais supjaustytų orkaitėje keptų raudonūjų pipirų. Kaip jau minėjai, bulvių, miltų ir kt. proporcijos priklausys nuo keptuvės dydžio. Tada į indą sudedame bulves ir viską gerai išmaišome – svarbu, kad mišinyje beveik visai neliktų skysčio (mišinys turėtų būti šiek tiek panašus į bulvių košės kūgį, tačiau ir su bulvių gabaliukais). Į keptuvę įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir, šiek tiek pakaitinę, sudedame visą mišinį. Tortillos viršų sulyginę su šakute kepame laiks nuo laiko pakeldami ir sujudindami keptuvę, kad dugnas neprikeptų. Po kelių minučių keptuvę uždengiame lėkšte ir apverčiame tortilla, jai atsidūrus lėkštėje vėl į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir sudedame tortilla (keptuvės dugne dabar kepa kita tortillos pusė). Šį procesą reikia pakartoti dar 2 kartus (išvis 3, kad tiek tortillos apačia, tiek viršus keptų po 2 kartus). Prieš apverčiant pirmą kartą ir po jo, kepame ilgiau nei prieš 2 paskutinius vertimus, nes tortilla pradžioje bus mažai apkepusi.

Galima valgyti kaip karštą patiekalą su garnyru, taip pat palaikius šaldytuve kitą dieną valgyti kaip šaltą užkandį, pasidaryti sumuštinį ir t.t. Idealu išvykoms ir piknikams gamtoje!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *