Karštas baltasis šokoladas

sokoladinis gerimas

Karštas baltasis šokoladas ypač pasitarnauja šaltą lietuvišką žiemą

Jums reiks:
2 stiklinių migdolų pieno
1 v.š. žaliosios arbatos (ne „paketinio“)
2-3 šakelės rozmarino
1 vanilės ankštis (jei neturite, tiks ir vanilės ekstraktas)
0,5 stiklinės kakavos sviesto, tarkuoto
2 v.š. trintų aguonų (nebūtina, bet jei turite, tai puikiai įsipaišys)
1 stiklinė anakardžių riešutų (mirkytų vandenyje apie 4val.)
4 minkštos datulės be kauliukų
(prieskoniams galima naudoti kakavą, cinamoną arba muskatinį riešutą)

1. Puode užvirtį pieną, arbatą (rekomenduojama naudoti tinklelį), rozmariną ir vanilę. Kai užvirs, nuimti nuo ugnies, uždengti dangčiu ir leisti pastovėti 30min. Arbatą išimkite po 10min.
2. Garų vonelėje ištirpinkite kakavos sviestą, sumaišykite su aguonomis.
3. Nukošti pieną,supilti jį į blenderį. Ten pat įdėti datules ir anakardžius (be vandens, žinoma). Viską suplakti.
4. Lėtai supilti šį pieno mišinį į kakavos sviestą, gerai išmaišyti, jei yra noro – pašildykite. Supilstyti į puodelius ir pagardinti prieskoniais.

Receptas, aišku, ne iš pigiųjų ar paprastųjų, bet kartais reikia pasilepinti. Skanaus!

Pagal Beatą Ščiuko, nuotrauka Masha Davydova / golubkakitchen.com

***

Creative Commons License
This work by admin is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *