Morkiniai keksiukai

Vakar paragavau pačių skaniausių keksiukų ragautų keksiukų ever, galbūt todėl, kad juos iškepė vyras, taip padarydamas saldžią staigmeną (dirbančiai moteriai), o gal dėl savo nuostabios purios tekstūros, dėl pilno skonio ir…morkų!!

24-iems keksiukams reikės:

1 1/3 puodelio miltų
1 1/2 a.š. sodos
1/2 a.š. kepimo miltelių
po 1/2 a.š. druskos, malto cinamono ir imbiero
1 1/3 puodelio cukraus
2/3 puodelio aliejaus
2/3 puodelio sojų jogurto (natūralaus arba vanilinio skonio) (žr. čia)
2 a.š. vanilės
2 puodeliai smulkiai tarkuotų morkų
po 1/2 puodelio kapotų graikinių riešutų ir razinų

Paruošimas:

Užkaiskite orkaitę iki maždaug 180 laipsnių. Dubenyje sumaišykite cukrų, aliejų, jogurtą ir vanilę. Po truputį įmaišykite sausus ingridientus: miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius, druską ir maišykite iki vientisos masės. Įmaišykite morkas, riešutus ir razinas.

Kepkite apie pusvalandį, kol galėsite įbesti dantų krapštuką į keksiuko vidurį ir jis nebelips. Skanaus! (kvapnūs namai garantuoti)

***

 

4 thoughts on “Morkiniai keksiukai

  1. Anonymous on

    galetumėt sukurti „vegan junk food“ tag’ą tokiems receptams su krūva cukraus, aliejaus ir baltų miltų.

  2. Zivile on

    mano pirmieji gaminti veganiški keksiukai ir puikiai pavykę. ačiū už receptą :)

  3. Adelaida on

    Ačiū labai už receptą:) Buvo nuostabi dovana mamai mamos dienos proga. Pavyko puikiai ir buvo labai skanu:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *