Morkų ir kokosų pieno sriuba

sriuba kokosu ir morkuLietingiems vakarams rekomenduojame išsivirti lengvai aštrios ir sušildančios kreminės morkų sriubos!

Reikės:
1 didelio svogūno
900 g -1 kg morkų
Kokosų pieno skardinės (nesaldaus, liesesnio)
Nedidelio gabalėlio imbiero šaknies
3 česnako skiltelių
Kario miltelių
Daržovių sultinio
Kalendrų pabarstymui ant sriubos
Aliejaus kepimui

Paruošimas: Svogūnus ir česnakus supjaustome ir kepiname ant įkaitusio aliejaus puode, kuriame virsime sriubą. Kai svogūnai ir česnakai suminkštės, sudedame kario miltelius pagal skonį. Tada dedame pjaustytas morkas ir užpilame vandeniu (kad apsemtų supjaustytas morkas ir dar šiek tiek), įdedame sultinio pagal skonį. Verdame, kol morkos visai suminkštės. Baigiant virti, dedame tarkuotą imbierą. Išjungiame sriubą ir susmulkiname maisto trintuvu (blenderiu). Tada įdedame kokosų pieną ir viską išmaišome. Ragaujame, jei trūksta druskos – pasūdome, ar įpilame šiek tiek virinto vandens, jeigu per tiršta. Pabarstome smulkintais kalendros lapeliais ant viršaus. Skanaus!

***

Creative Commons License
This work by admin is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International

2 thoughts on “Morkų ir kokosų pieno sriuba

  1. ielf on

    rudeniška sriuba.kokosų pieno pakas buvo didelės talpos,tad užteko pusės.
    ačiū už receptą;)

  2. Pingback: Morkų ir kokosų pieno sriuba | Vegan planeta

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *