Startavo naujas veganiško maisto blogas (+ kukurūzinio omleto receptas!)

bloguiVeganizmui įgavus pagreitį, vis daugiau naujų veganiškų projektų gimsta lietuviškai. O!žvėris yra vienas iš jų.  Blogas koncentruotas į veganišką mitybą ir jos ypatumus.

Daugiausia dėmesio skiriama lengvai pagaminamiems ir nenuobodiems receptams. Tad siūlome prisijungti ir pažadinti savyje tūnantį žvėriškai žaismingą šefą.

Šiandien gaminsime sočius pusryčius (arba pietus)  – O!žvėries kukurūzinį omletą.

omletas

Reikės:

  • Pusės stiklinės kukurūzų miltų (galima sumalti blenderiu kukurūzų kruopas – gausis puikūs miltai)
  • Pusės pakuotės tofu sūrio (apie 100g)
  • Prieskonių pagal skonį (pvz. druskos, pipirų, kario, džiovintų žolelių)
  • Šviežių daržovių omleto įdarui (nuotraukoje matosi siūlomas pavyzdys)
  • Trupučio aliejaus
  • Neprikepančios keptuvės
  • 0.5 – 1 stiklinės vandens

 

Paruošimas:

Suberti į blenderį kukurūzų miltus, tofu, prieskonius, supilti du trečdalius vandens ir gerai viską suplakti. Šiek tiek patepti aliejumi keptuvę ir supilti omleto mišinį. Vieną pusę kepti apie 6 min. Labai atsargiai apversti omletą. Labai svarbu, kad keptuvė būtų neprikepanti, nes omletas labai ”jautrus”. Jeigu šiek tiek kimba prie keptuvės, su mentele galima švelniai pagrandyti kraštus.
Patiekti su žaliomis daržovėmis viduje. Galima pasidaryti padažą arba veganišką grietinę paskaninimui.

Skanaus!

 

One thought on “Startavo naujas veganiško maisto blogas (+ kukurūzinio omleto receptas!)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *