Veganiški didžkukuliai

Pošventinėmis nuotaikomis, niekur neskubant, galima pasigaminti ir cepelinų! Čia siūlome pasigaminti su okara (sojų išspaudos, kurių lieka, jei gaminatės sojų pieną), bet taip pat galima pasigaminti su sojos faršo, daržovių arba grybų įdaru.

Reikės:
 
bulvių,
krakmolo,
okaros,
česnakų,
druskos

Paruošimas:

Iš pusės bulvių išvirti bulvių košę, ją atšaldyti. Kitą pusę bulvių sutarkuoti, nusunkti per marlę; nuo indo, į kurį tekėjo skystis dugno nuimti nusistovėjusį krakmolą, jį įdėtį į nusunktų bulvių masę (jeigu bulvės nėra pakankamai krakmolingos, įdėti papildomai krakmolo). Į masę įmaišyti bulvių košę, įdėti druskos. Masę maišyti sušlapintomis rankomis iki kol taps vienalytė ir nelips prie rankų.

Paruošti įdarą – sumaišyti okarą su susmulkintu česnaku, įdėti šiek tiek druskos.

Iš bulvių masės šlapiomis rankomis formuoti norimo dydžio rutulius, juos suplojus įdėti įdarą ir užvyniojus kraštus formuoti norimos formos didžkukulius.

Rankas šlapinti prieš formuojant kiekviena didžkukulį.

Suformuotus didžkukulius dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti.

Evos X receptas

***

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *