Žirnių maltiniai

 

Reikės:
stiklinės žirnių;
šaukšto miltų;
kelių skiltelių česnakų;
vieno vidutinio dydžio svogūno;
prieskonių (kalendros, juodųjų pipirų, mairūnų, petražolių…);
aliejaus;
druskos.
Paruošimas:
Žirnius mirkyti vandenyje apie parą. Nusausintus žirnius susmulkinti smulkintuve. Į gautą žirnių masę sudėti susmulkintą česnaką, susmulkintus aliejuje keptus svogūnus, druską, prieskonius, didelį šaukštą kvietinių miltų ir gerai viską išmaišyti. Suformuoti nedidelius maltinius. Juos įdėti į įkaitintą keptuvę  ir ant silpnos ugnies (uždengus dangčiu) aliejuje kepti iki tol kol gražiai neparuduos.
Skanaus! 
***

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *